Ministermöte på Rörbo Gård

 Lena Ek har som ny miljöminister ärvt den omdebatterade vargfrågan. Hon hade före diskussionen på Rörbo gård i går kväll bara läst i tidningarna om hur vargarna i Skultunareviret påverkat de boende i området.

Ministern besökte 
Rörbo i vargfrågan

I höstas dödades 14 av Valter och Gunilla Preiholts får i en vargattack på Rörbo gård. På tisdagskvällen satt miljöminister Lena Ek, (C) hemma hos dem för att höra hur de och andra boende i bygden påverkas av att ha vargar in på knutarna.

 

Relaterat

Det var Centerpartiet i Västmanland som inbjudit miljöminister Lena Ek till en träff för att diskutera rovdjurssituationen. På plats hemma hos Valter och Gunilla Preiholt på Rörbo gård fanns bland annat representanter från fåravelsföreningen, LRF och det nybildade kvinnliga nätverket mot varg, Rödluvan och mormor. Pressen var inte inbjuden att lyssna på själva diskussionen men media hann träffa både ministern och deltagarna strax före mötet. 
– Vargfrågan är väldigt infekterad och när nu ett beslut om skyddsjakt är taget är det ingen som vill delta i jakten i rädsla för att bli förföljd. Så här kan vi inte ha det längre. Vi måste få äga makten att hantera vargfrågan och göra det på ett vettigt sätt. Det behövs bra kortsiktiga lösningar och bra långsiktiga lösningar, sade Christer Eriksson (C).
  

Artikel ur Sala Allehanda 24 / 2012

Copyright © 2020 Rödluvan & Mormor. Alla rättigheter reserverade.
Joomla! är fri programvara publicerad under GNU General Public License.